Globaalin kuluttajan foorumi

Arkiset kulutusvalintamme vaikuttavat kaukana maapallon toisella puolella elävien ihmisten elämään ja ympäristöön usein arvaamattomalla tavalla. Globaalin kuluttajan foorumilla pohditaan luonnonvarojen riittävyyttä, kehitysmaiden työntekijöiden oloja ja vastuullista kulutusta. Tämän lisäksi mietitään ratkaisuja ympäristöongelmiin, ilmastonmuutokseen ja maailmankaupan epäkohtiin. Globaalin kuluttajan foorumilla pääset tutustumaan laajasti vastuullisen kuluttamisen tapoihin ja saat eväitä pohtia kriittisesti länsimaista kulutuskulttuuria, mainonnan valtaa ja päätöksentekijöiden vastuuta. Toivottavasti foorumi myös innostaa toimimaan epäkohtien korjaamiseksi ja luo intoa ryhtyä tulevaisuuden tekijäksi!

Jaksoihin pääset tämän etusivun vasemman reunan pikavalikosta. Jaksojen lomasta aukeavat tehtävälinkit. Voit myös tarkastella pelkkiä tehtäviä toisella välilehdellä. Muista kuitenkin, että materiaali tehtävien tekemiseksi löytyy varsinaisista tekstijaksoista. Voidaksesi suorittaa tehtävät verkkolomakkeen kautta sinun täytyy luoda itsellesi käyttäjätunnus. Näin voit tallentaa keskeneräisen tehtävät, palauttaa valmiit tehtävät ja näet aina sisään kirjauduttuasi omat suorituksesi sivustolla.

Globaalin kuluttajan foorumi on suunnattu yläkoulu-, lukio- ja ammattikouluikäisille. Sivustosta on kaksi vaikeustasoa: suurin osa tehtävistä soveltuu kaikille, lukio- ja ammattikouluikäisille on lisäksi itsenäisempää tutkimusotetta vaativia tehtäviä. Luodessasi käyttäjätunnuksen määrittelet oman tasosi. Sivustoa voi käyttää itsenäisesti tai osana yläasteen, lukion tai ammatillisen oppilaitoksen maantieteen, biologian, yhteiskuntaopin tai muun sopivan aineen opetuskokonaisuutta. Paketin on tuottanut Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti). Kuvitus: Maria Björklund

Globaalin kuluttajan foorumi käsittelee kuluttamisen näkökulmasta mm. näitä aiheita:

  • ekologinen selkäreppu ja ekologinen jalanjälki
  • vesi- ja hiilijalanjälki
  • maailmankaupan epäkohdat ja työntekijöiden olot kehitysmaissa
  • jätteet ja kierrättäminen
  • vastuullinen kuluttaminen ja reilu kauppa
  • vaikuttamiskeinot ja aktiivinen kansalaisuus

 

 

Sivuston teknisestä toteutuksesta vastaa Osuuskunta Sange, ulkoasusta graafikko Jan Rosström ja kuvittaja Maria Björklund.