Virheviesti

Sinulla ei ole oikeuksia tarkastella tätä lomaketta.

6 c) Vastamainos

Tehtävänäsi on nyt suunnitella oma vastamainos, joka ottaa jollain tavoin kantaa kuluttamiseen ja sen aiheuttamiin ongelmiin. Voit ottaa lähtökohdaksi esimerkiksi jonkun tuotteen, yrityksen tai olemassa olevan mainoksen, jota lähdet muokkaamaan vastamainokseksi. Voitte myös ideoida töitä yhdessä ja toteuttaa ne esimerkiksi pareittain. Eetin oppaasta  löydät ohjeita ja vinkkejä vastamainokseesi sivuilta 8-15. Inspiraatioksi kannattaa selailla Luonto-Liiton Mainoskupla-kisan tuotoksia ja Voima -lehden sivuilta löytyviä vastamainoksia.

Muistathan vastamainosta tehdessäsi, että yritysten logoja ei saa käyttää sellaisenaan, mutta niitä voi muokata. Vastamainoksen voit tehdä piirtämällä tai tietokoneella. Joissain mainoksissa pelkkä tekstikin voi riittää ilman kuvia. Silloin tekstin asettelu, värit, koko ja tyyli nousevat tärkeämpään asemaan.

Voit hyödyntää nettimateriaalin eri jaksoissa oppimiasi asioita tavaroiden taustasta tai etsiä lisätietoa esimerkiksi netistä. Voit skannata vastamainoksesi ja ladata sen jpg- tai pdf-tiedostona oheiseen lomakkeeseen.